Google Pixel Türkiye Çıkışını Ne Zaman Yapacak?

Ragor

Yönetici
Yönetici
21 Ağu 2023
54
0
6
Google Pixel Türkiye ne zaman gelecek? Google Pixel vs iPhone karşılaştırması nasıl olur? Bu soruların cevaplarını bu makalede bulabilirsiniz. Akıllı telefon pazarında rekabet her geçen gün artıyor. Birçok marka ve model arasından seçim yapmak zorlaşıyor. Google Pixel Türkiye, bu pazarda yeni bir oyuncu olarak karşımıza çıkıyor.

Google Pixel Nedir?​

Google Pixel, Google’ın kendi tasarladığı ve ürettiği akıllı telefon serisidir. İlk olarak 2016 yılında piyasaya sürülen Google Pixel, Android işletim sisteminin en saf ve güncel halini sunuyor. Google Pixel modelleri, yüksek performanslı donanım, kaliteli kamera, uzun pil ömrü ve akıcı kullanıcı deneyimi gibi özellikleriyle dikkat çekiyor.

Google Tensor: Pixel Serisinin Kalbi​

Google Pixel 6 serisi, Google’ın kendi tasarladığı ve ürettiği ilk işlemci olan Tensor ile güçlendiriliyor. Tensor, Google’ın makine öğrenmesi alanındaki uzmanlığını akıllı telefonlara taşıyan bir işlemci olarak tanımlanıyor. Peki Google Tensor işlemcisi nasıl bir performans sunuyor?

Google Tensor işlemcisi, Samsung tarafından 5 nm fabrikasyon süreci ile üretiliyor. İşlemci, ARM tabanlı bir mimariye sahip ve sekiz çekirdekli bir yapıda. İşlemcinin en dikkat çeken özelliği ise Cortex-X1 çekirdeğinden iki tane barındırması. Cortex-X1, ARM’ın en yüksek performanslı çekirdeği olarak biliniyor ve 2.8 GHz hızında çalışıyor.

Google Tensor elbette sadece iki adet çekirdekten oluşmuyor. İşlemcide aynı zamanda 2.25 GHz hızında çalışan iki çekirdek ile 1.8 GHz hızında çalışan dört adet verimlilik odaklı çekirdek bir araya geliyor. Yani Tensor toplam sekiz çekirdekli bir kuruluma sahip ve GPU tarafında Mali-G78 görev yapıyor.

Google Tensor işlemcisi, Pixel 6 serisinin kamera, ekran, pil ve tasarım gibi diğer donanım özellikleriyle uyumlu çalışacak şekilde optimize edilmiş. Ayrıca Google’ın sunduğu Gmail, Google Drive, Google Photos, Google Assistant gibi hizmetlerle de entegre çalışacak. Google Tensor işlemcisi, Pixel 6 serisine hem yüksek performans hem de akıllı özellikler kazandıracak.

Google Pixel Türkiye Ne Zaman Gelecek?​

Google Pixel serisinin son üyesi olan Google Pixel 5, 2020 yılında tanıtıldı ve birçok ülkede satışa sunuldu. Ancak Google Pixel Türkiye’de henüz resmi olarak satışa çıkmadı. Google’ın Türkiye’deki akıllı telefon pazarına girmek için ne zaman adım atacağı bilinmiyor. Ancak Google Pixel Türkiye’ye gelmeden de ithalatçı garantili olarak satın almak mümkün.

Google Pixel vs iPhone Karşılaştırması​

Google Pixel ve iPhone, akıllı telefon pazarının en popüler iki markası arasında yer alıyor. Her iki marka da kendi işletim sistemlerine sahip ve kendi ekosistemlerini oluşturuyorlar. Google Pixel vs iPhone karşılaştırması yaparken, bazı kriterlere göre avantaj ve dezavantajları bulunuyor. Google Pixel Türkiye özelinde ise en büyük dezavantaj cihazın ülkemizde olmaması. Peki diğerleri neler?

• İşletim sistemi: Google Pixel, Android işletim sistemini kullanırken, iPhone iOS işletim sistemini kullanıyor. Android, açık kaynaklı ve kişiselleştirilebilir bir işletim sistemi iken, iOS kapalı kaynaklı ve daha sınırlı bir işletim sistemi. Android, daha fazla uygulama ve oyun seçeneği sunarken, iOS daha güvenli ve stabil bir işletim sistemi.
  • Donanım: Google Pixel ve iPhone modelleri arasında donanım açısından büyük farklar bulunuyor. Google Pixel modelleri genellikle Qualcomm Snapdragon işlemcileri kullanırken, iPhone modelleri Apple’ın kendi ürettiği A serisi işlemcileri kullanıyor Apple işlemcileri, Qualcomm işlemcilerine göre daha yüksek performans ve verimlilik sunuyor. Google Pixel modelleri ise daha fazla RAM ve depolama alanı sunuyor. Google Pixel ve iPhone modelleri arasında kamera, ekran, pil ve tasarım gibi diğer donanım özellikleri de farklılık gösteriyor. Bu özelliklerin hangisinin daha iyi olduğu, kullanıcıların tercihine ve beklentisine bağlı olarak değişiyor.
  • Ekosistem: Google Pixel ve iPhone, kendi ekosistemlerini oluşturuyorlar. Google Pixel, Google’ın sunduğu Gmail, Google Drive, Google Photos, Google Assistant gibi hizmetlerle entegre çalışıyor. iPhone ise Apple’ın sunduğu iCloud, iMessage, FaceTime, Siri gibi hizmetlerle entegre çalışıyor. Her iki ekosistem de kullanıcıların verilerini bulut üzerinde saklayarak farklı cihazlar arasında senkronizasyon sağlıyor. Ancak Google’ın hizmetleri daha çok platformlar arası uyumlu iken, Apple’ın hizmetleri daha çok Apple cihazları arasında uyumlu.
Google Pixel Türkiye, akıllı telefon pazarında yeni bir oyuncu olarak karşımıza çıkıyor. Google Pixel modelleri, Android işletim sisteminin en saf ve güncel halini sunuyor. Google Pixel vs iPhone karşılaştırması yaparken, her iki markanın da avantaj ve dezavantajları bulunuyor. Hangi markayı tercih edeceğiniz, sizin ihtiyaçlarınıza ve beğeninize bağlı. Umarım bu makale size yardımcı olmuştur, teşekkürler.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar